Need some modding help on the Steam client.

Discussion in 'Steam and Other Valve Games' started by СТЕФАН ВОЛИ НАПОЛИТАНКЕ, Feb 1, 2015.

  1. СТЕФАН ВОЛИ НАПОЛИТАНКЕ

    Joined:
    Jan 22, 2015
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    So i was tampering with steam a bit, and i found a secret "Console" menu... so i tampered with it too.
    And i found some interesting commands in it, but the most interesting one is the "open" command.

    Now people thought its impossible to use the steam client as a web browser, well thats where i need help.

    Inserting the "open www.google.com" command in the console will take you to the google search engine.

    so i was thinking that someone here could add a tab next to the "store, library, community and the *Your name* tab. And here is the proof for "pix or it dednt harpoon"
    kmeka.JPG
     
  2. Omnomnick

    Omnomnick Retired Lead Content Creator
    Staff Member

    Joined:
    May 29, 2007
    Messages:
    6,324
    Likes Received:
    656
    What would you do if I told you most of the tabs of the Steam Client are just browsing the internet?
     
  3. СТЕФАН ВОЛИ НАПОЛИТАНКЕ

    Joined:
    Jan 22, 2015
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Well i know ffs and i want one of the tabs to open google cause the url bar is restricted
     
  4. Lolcomputer

    Lolcomputer Party Escort Bot

    Joined:
    Mar 24, 2014
    Messages:
    307
    Likes Received:
    39
    From what I know, you simply can't. You can run .bat files from your desktop that will run those console commands, but adding new content to the filesystem, will most likelly conflict with the core files , and result in a crash on launch and corruption in Steam's local files. The reason why you can add a console tab, is because it already exists within Steam's files.

    But don't take my word for it, maybe you can mod some of the files by use of some magic, but I higly, HIGHLY, doubt it.
     
  5. Vegeta897

    Vegeta897 Banned as all fuck

    Joined:
    Jan 12, 2004
    Messages:
    26,146
    Likes Received:
    767
    Who thought that? It has always been that way, and in the old steam you could change the address bar to any site you wanted.

    No idea why you'd want to though.
     
  6. СТЕФАН ВОЛИ НАПОЛИТАНКЕ

    Joined:
    Jan 22, 2015
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Well i looked everywhere on how to use it as a browser, and people simply think you couldnt.
    And this isnt the old steam.
     
  7. СТЕФАН ВОЛИ НАПОЛИТАНКЕ

    Joined:
    Jan 22, 2015
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Could i simply just edit the menu's?
     
  8. Lolcomputer

    Lolcomputer Party Escort Bot

    Joined:
    Mar 24, 2014
    Messages:
    307
    Likes Received:
    39
    I don't think so. Besides, Steam is a horrible browser; better to just boot up Chrome, since it has so much more compatability and optimisation.
     
  9. tomemozok

    tomemozok Space Core

    Joined:
    Jan 31, 2011
    Messages:
    331
    Likes Received:
    17
    i've been playing youtube videos trough steam as a browser for years now.
    That way my pc runs smoothly with games on steam(which is not the case if i have chrome in the background for some reason)
    AND it's easier to change a track by going shift+tab.
    just go into achievments or something while you are ingame and woala! you have a working browser.
     
    • Agree Agree x 1
  10. TheWiktor

    TheWiktor Party Escort Bot

    Joined:
    Aug 22, 2013
    Messages:
    194
    Likes Received:
    38
    Orrr just use the actual, fully functional browser that's available in the Steam Overlay by clicking 'Web browser'?
     
  11. Lolcomputer

    Lolcomputer Party Escort Bot

    Joined:
    Mar 24, 2014
    Messages:
    307
    Likes Received:
    39
    It's basically the same.
     

Share This Page